Medlemmer

Fra venstre:

  • Atle Skarsten  (f. 1962) er født og oppvokst i Tananger, Sola kommune, hvor han bor med kone og barn. Han jobber til daglig som flykaptein i SAS, men det er lokalhistorie som opptar ham mest. Atle har skrevet flere bøker og en mengde artikler i aviser, magasiner og bøker. Det er for det meste den lokale historien som interesserer ham og da gjerne relatert til kystkultur og 2. verdenskrig.
  • Odin Leirvåg født i 1955, er flykaptein i SAS med utdannelse ved Luftforsvarets flygeskole. Etter tjenestetid i forsvaret har han vært flyger og leder i flere fly- og helikopterselskaper. Ved siden av å være engasjert i luftfarts- spørsmål er han opptatt av lokalhistorie, med spesiell interesse for militærhistorie. Han har skrevet en rekke artikler om luftfart og historie.
  • Erik Ettrup er født i Stavanger i 1976 og jobber som produksjonssjef. Erik har i en årrekke reist Norge på kryss og tvers i privat regi, med mål om å dokumentere tyske festningsverk. Underveis har han vært medforfatter av en rekke bøker, samt bistått med tekst og bilder til utallige bøker og magasiner i inn- og utland. Foruten arbeidet i MHFR er Erik også en aktiv bistandsyter for offentlige instanser og privatpersoner som jobber for å dokumentere de fysiske sporene etter okkupasjonen.
  • Generalløytnant (R) Hjalmar I. Sunde er født i 1937. På slutten av sin militære karriere innehadde han, som generalløytnant, stillinger som Øverstkommanderende i Sør-Norge og norsk representant i Militærkomiteen i NATO. Deretter var han Fyl- kesmann i Aust-Agder i 13 år før han avsluttet karrieren i rederiet J.J. Ugland, bl.a. som styreleder i industrikonser- net. Han har i alle år interessert seg for krigshistorie og vært hyppig bidragsyter i militære tidsskrifter. Hjalmar har hatt en rekke verv, bl.a. 6 år som president i Norges Forsvarsforening. Han er Kommandør av Den Kgl. St. Olavs Orden.
  • Tor Ødemotland er født i 1945 og oppvokst på Ødemotland i Nærbø og bor i Klepp. Han er nå pensjonist, og har hatt hele sin yrkesaktive tid i traktor- og landbruksmaskinbransjen i Eikmaskin. Tor har i alle år interessert seg for krigshistorie og da særlig lokalt i sørvest-Norge og samlet mye materiale, særlig fra tysk side.
  • Øistein Berge er født i 1944 og jobbet som dykker og mekaniker før han startet som offshoredykker i 1971. Siden ble han forfremmet til offshoremanager for mange større anlegg verden rundt. I 1981 ble Øistein ansatt på kontoret til Sub Sea Dolphin som Project Manager. Ellers har han hatt interesse for krigshistorie siden ungdomstiden. Har skrevet en bok med tittel: Senkninger og Forlis; fra Åna Sira til Egersund 1939 til 1945. Han er gift og har to barn og seks barnebarn. Bosatt i Stavanger. Øistein døde dessverre fra oss i 2020

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s