Vedtekter

Vedtekter for Militærhistorisk Forening Rogaland – MHFR

Stiftet 13. mai 2014 i Rogaland krigshistoriske Museums lokaler, Rogaland

 

§ 1. Formål

Foreningens formål er å samle inn, bevare og presentere militærhistorie relatert til Rogaland, i all hovedsak i form av muntlig informasjon, tekst og bilder.

 

§ 2. Sammenslutning

Foreningen står foreløpig ikke sammensluttet noen annen forening eller lag. Dette kan forandres ved styrevedtak.

 

§ 3. Kontingent

Det er ikke innført kontingent. Medlemskapet forplikter heller ingen økonomisk.

 

§ 4. Medlemskap

Nye medlemmer må enten være invitert eller ha fått anbefaling fra en av foreningens medlemmer. Henvendelse om medlemskap tas opp i plenum og styret tar den endelige beslutning.

 

§ 5. Styret

Styret består av fire personer: formann og tre styremedlemmer. Disse velges for en to-års periode. Første året, for å få en rullerende effekt, skal formann og ett styremedlem velges for 1 år. Forslag til nye styremedlemmer sendes formann senest syv dager før årsmøtet.

 

§ 6. Ekskludering

Et medlem kan ekskluderes fra RMHF, med øyeblikkelig virkning, dersom medlemmets oppførsel, handling, mening eller ytring ikke er til det beste for foreningen, eller om vedkommende ikke overholder foreningens vedtekter. Styret avgjør om det finnes grunnlag for ekskludering eller om det skal gis advarsel. Det kreves et enkelt flertall i styret for å ekskludere et medlem.

 

§ 7. Rettigheter og copyright

RMHF har ikke andre eiendeler enn foreningen selv har skapt i felleskap eller ervervet seg som forening. Bilder benyttet til utgivelser vil fremdeles være de enkelte bidragsyteres eie. Foreningen eier kun det den selv har fått eller kjøpt.

Ingen medlemmer kan bruke andre medlemmers eller foreningens informasjon, tekst eller bilder uten at opphavsperson/eier har gitt tillatelse til dette.

 

§ 8. Årsmøte

Årsmøte i RMHF skal holdes hver vår og skal innkalles med minst 14 dagers varsel.

 

§ 9. Ekstraordinært årsmøte

Ekstraordinært årsmøte kan innkalles av styret eller når det er ønsket av 2/3 av medlemsmassen. For innkalling gjelder samme regler som for et ordinære årsmøte. Ekstraordinært årsmøte kan kun behandle saker som ble annonsert ved innkalling.

 

§ 10. Vedtektsendring

Vedtektsendringer kan kun gjøres av årsmøtet, eller et ekstraordinært årsmøte, og krever minst 2/3 flertall.

 

§ 11. Nedleggelse

Nedleggelse av RMHF krevet et 2/3 dels flertall fra årsmøte eller et ekstraordinært årsmøte.

Foreningens arkiv, aktiva og andre midler skal da gå til en instans bestemt av årsmøtet.

5 tanker på “Vedtekter

 1. Stavanger kommune har mottatt en henvendelse fra to britiske brødre. Deres far var med i raidet mot Prinz Eugen utenfor Stavanger 17. mai 1942. Han var den eneste overlevende på sitt fly. Han er nå død, og hans ønske var at asken skal spres i havet utenfor Stavanger, noe fylkesmannen har sagt ja til. Sønnene opplyser at faren sa at han husket et fyrtårn. Er det noen som har detaljkunnskap hvor kampene fant sted? I følge Stavanger Aftenblad fra krigen så skulle i alt 34 britiske fly blitt skutt ned, men jeg antar at det er nazipropaganda. De to sønnene kommer til Stavanger for å spre asken 17. mai, så det hadde vært kjempefint hvis noen har noe mer kunnskap om raidet.

  • Hei
   Dette skal vi selvfølgelig hjelpe med. Vi har en mengde informasjon om dette slaget.
   Det har og vært flere andre som har besøkt graver på Sola etter denne trefningen.
   Jeg tar kontakt på mail.
   Mvh.
   Atle

   • Da er vi i god dialog med de to sønnene og har sendt dem en mengde informasjon og bilder. Vi skal gjøre vårt beste for at det også skal bli en minneverdig seremoni 17. mai.

 2. Flott, jeg har sagt at jeg kan hjelpe dem med det praktiske vedrørende søknad om askespredning, jeg har sendt dem søknadsskjema, og forklart skjemaet på engelsk. Fylkesmannen har bekreftet at det ikke er noe problem med at avdøde var engelsk statsborger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s