Chronik von Oscarsborg

Julen 1942, fikk den tyske kommandanten på Oscarsborg festning, Kapitänleutnant Plath, laget en helt spesiell gave til offiserskorpset sitt.

Plath ønsket at det skulle lages en fyldig fortegnelse over den ærverdige festningens historie fra den spede start og frem til 1942.

Resultatet ble en 76 siders historie om Oscarsborg rikt illustrert med både unike bilder, skisser og kart. Dette er en unik original utgave.
I oktober 2016 ble dette minnealbumet lagt ut for salg og vi bestemte oss for å kjøpe det, før det forsvant fra det offentlige til en privat samler.

Via Jan Egil Fjørtoft som var med å starte opp museet på Oscarsborg får vi også bekreftet at dette etter alt å dømme dreier seg om en håndlaget førsteutgave i et sterkt begrenset opplag, kanskje unik.

 

3. mai 2017 holdt to av Militærhistorisk Forening Rogaland sine medlemmer foredrag på Akershus festning, på et møte i Norsk Våpenhistorisk Selskap. I den anledning ble albumet overrakt Per Egil Grimstad, leder ved Oscarsborg Festningsmuseum.


Foto: Karl E. Hanevik