Bokmessen «En bok nær deg»

I Rogaland har vi lenge vært velsignet med rikelig av kreative og meget skriveføre forfattere av lokalhistorisk litteratur. Dette har avstedkommet et vell av fantastiske bøker, noen med digre opplag på kjente forlag, mens andre kommer i mer begrenset opplag, gjerne på eget forlag. Det er på tide å børste støv av alle disse bøkene. Lokalhistorie står desverre sjelden fremst i hyllene hos byens bokhandlere. Dermed får ikke leserne tilgang på denne unike litteraturen. Vi har derfor lyst til å samle flest mulig forfattere av lokalhistorisk litteratur Stavanger og nærområdet til en felles bokmesse.

Militærhistorisk forening Rogaland er en gruppe venner som sammen har forfattet fire bøker på like mange år. Vi har hele tiden savnet et forum hvor vi kan treffe andre likesinnede og selge våre bøker. Sammen med andre forfattere har vi diskutert mulighetene for en julemesse med utelukkende lokalhistorisk litteratur, med forfatterne tilstede.

I månedene opp mot jul er det mengdevis av julemesser, hvor man kan få kjøpt strikkede ullsokker, engler av bomull og nisser i alle slags fasonger. Nå syns vi tiden er moden for en innholdsrik litterær julemesse i Stavanger, hvor de harde julepakkene står i fokus. Dette vil bli et ypperlig arrangement for å fremme nye, og børste støv av eldre bøker.

Møt derfor opp i gymsalen på Kannik skole 25. november mellom klokken 12 og 16 og gjør et bokvarp like før jul. Finn den perfekte julegaven blant en mengde gode bøker.

Påmeldte forfattere og deres bøker.